Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys. Voit osallistua esimerkiksi osallistumalla Yhteisvastuu-tapahtumaan su 3.3. klo 11 alkaen seurakuntakeskuksessa.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Joka kevät Yhteisvastuun kymmenet vapaaehtoiset Korsossa lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräys käynnistyy 3.2.2019 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

Perheiden Yhteisvastuu-laskiaistapahtuma su 3.3. seurakuntakeskuksessa
Perheiden päivä alkaa perhemessulla klo 11 kirkossa. Messun jälkeen tarjolla monenlaista ohjelmaa perheille: muun muassa Kielo ja Lilja -laamakaksikko, perhemuskareita ja Lions Club Korson järjestämä hernekeitto.

Karnevaalin väreissä: Korsolaisten musiikkiryhmien yhteisvastuukonsertti su 3.3. klo 15 kirkossa
Vapaa pääsy, kolehtiraha Yhteisvastuun hyväksi.

Jätä kommentti