Lions Club Vantaa/Komeetat – 20 vuotta hyvää tekemässä

 

Lions Club Vantaa/Komeetat – 20 vuotta hyvää tekemässä

Lions Club Vantaa/Komeetat perustettiin maaliskuussa 1998. Klubin 20-vuotiseen historiaan mahtuu paljon toimintaa ja Korson alueen lasten, nuorten, vammaisten ja vanhusten auttamista. Tällä hetkellä klubissa on 40 naisjäsentä. Kokoonnumme kerran kuukaudessa yhteiseen kokoukseen ja sen lisäksi teemme erilaisia palveluaktiviteetteja. Keskeisiä yhteistyökumppaneitamme ovat Korson seurakunta ja Korso-seura sekä usea paikallinen yritys.

Tuemme yhteisöllisyyttä osallistumalla eri yhteisöjen toimintaan mm. Korso-Seuran tapahtumiin (joulukatu, joulupolku sekä Siisti Korso –tapahtumat). Lisäämme opettajien valmiuksia vaativassa kasvatustyössä Lions Quest -koulutuksen avulla (lapsille ja nuorille elämisen ja vuorovaikutuksen taitoja). Autamme vanhuksia ja vammaisia monipuolisella palvelutoiminnalla. Noudatamme avustuslinjausten mukaista avustusten jakoa, jossa pääpaino on lasten, nuorten ja vanhusten tukemisessa. Lisäksi tuemme vähävaraisia ja hädänalaisia erilaisilla lahjoituksilla ja avustuksilla.

(Kuva 1: Iloiset Komeetat 20-vuotisjuhlissa.)

Poimintoja Komeettojen toiminnasta

Viihdekonsertti Lumossa

Komeettojen pääaktiviteetti on vuodesta 2004 alkaen ollut Korson Lumossa järjestettävä viihdekonsertti, jossa esiintyjinä on vuosien saatossa ollut lukuisia yleisön suosikkeja (mm. Yölintu, Kari Tapio, Agents, Arja Koriseva, Erin, Yö). Konsertin juontajana on toiminut Komeettojen kunniajäsen Satu Silvo. Vuoden 2018 konsertin esiintyjinä olivat Johanna Kurkela ja Johanna Iivanainen. Konsertin koko tuotto lahjoitetaan aina lyhentämättömänä eteenpäin (lahjoitukset ja avustukset).

Seuraava konsertti järjestetään Lumossa sunnuntaina 3.11.2019 klo 15.00. Esiintyjinä ovat Kyösti Mäkimattila & Varjokuva sekä Korsuorkesteri.

(Kuva 2: Konsertti 2018)

Tapahtumissa auttaminen

Komeetat tekevät yhteistyötä Korso-seuran kanssa ja osallistuvat Korsoss

a järjestettäviin tapahtumiin. Joulukadun avajaisissa Komeetat osallistuvat liikenteen ohjaukseen. Korson joulupolulla Komeetat järjestävät perinteisesti

joulukuusenkoristelukilpailun ja avustavat mm. järjestyksenvalvonnassa. Tämän lisäksi Komeetat järjestävät eri tapahtumiin mm. kahvituksia.
Komeetat ovat omalta osaltaan järjestämässä alueen lohkon Lions-klubien yhteistä veteraanien, näkövammaisten sekä muistisairaiden ulkoilutapahtumaa Kuusijärvellä. Ohjelmassa on Kuusijärven ympärikävely, jossa matkan varrella voi osallistua luontoaiheiseen tietovisaan. Lisäksi ohjelmassa on makkaranpaistoa, ulkopelejä, kahvitus ja yhteislaulua.

(Kuva 3: Joulupolku 2018 joulukuusiäänestys.)

Auta lasta, auta perhettä –tavaralahjoitustapahtumat

Komeetat osallistuvat Auta lasta, auta perhettä –aktiviteettiin vuoden aikana kaksi kertaa (toukokuu ja marraskuu). Tapahtuman tarkoituksena on kerätä Korson S-Marketin asiakkailta tavaralahjoituksia.

Lahjoitukset toimitetaan Korson seurakunnan diakoniatyölle ja Vantaan turvakotiin. Niistä kootaan myös joululahjakasseja Vantaan lastensuojeluun ja turvakotiin. Korsolaiset ovat todella auliita auttamaan ja jaettavaa tavaraa on saatu yleensä yli 10 ostoskärryllistä/keräys.

(Kuva 4: Auta lasta –keräyksen satoa marraskuussa 2018.)

Käsityönä iloa ja lämpöä

Komeetat neulovat ja virkkaavat ahkerasti mm. kaulaliinoja, Äiti Teresa -peittojen lappuja ja villasukkia/lapasia. Sytomyssyjä ja kaulaliinoja lahjoitetaan

Syöpäpoliklinikalle.

Korson neuvolaan neulotaan vastasyntyneille vauvoille sukkia ja lapasia. Lisäksi Korson seurakunnan diakoniatyön kautta menee villasukkia ja Äiti Teresa -peittoja tarvitseville.

(Kuva 5: Yhteisvastuulapasia.)

Vanhusten ja vammaisten auttaminen

Komeetat avustavat säännöllisesti Vantaan Näkövammaiset ry:n tilaisuuksissa. Metsonkodissa käydään kuukausittain järjestämässä jokin aktiviteetti ja ystävänpäivänä tarjotaan kakkukahvit Metsonkodin ja Metsotien palvelutalon asukkaille. Tilaisuudessa soi myös musiikki ja laulu raikaa.
Lahjoitukset ja avustukset
Komeetat jakavat vuoden aikana useita avustuksia ja lahjoituksia. Kaikki avustushakemukset käsitellään huolellisesti klubin kokouksissa ja liki kaikkiin kohteisiin on pystytty myöntämään avustus. Tänä vuonna on avustettu mm. vähävaraisia nuoria urheiluharrastuksissa. Komeetoilla on ulkomailla kummilapsia, joiden koulunkäyntiä avustetaan. Vuosittain jaetaan myös stipendit Korson alueen kouluihin.

Jätä kommentti